VICE: Voorpublicatie Elitepauper

Elitepauper is het verhaal van een keurig nette vermogensbeheerder met een dubbelleven. De hoofdpersoon spuugt op wat hij ‘de taakjeseconomie’ noemt. Ofwel: de economie waarin we geld verdienen door het uitvoeren van geestdodende taakjes als het invullen van excelsheets, zodat we steeds meer spullen kunnen kopen die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben.

De roman wordt verteld door een kantoorslaaf die razendsnel carrière maakte en miljoenenvermogens beheert – maar zijn leven in de betonjungle knijpt alle levensvreugde uit hem. Hij vindt troost in het voetbalstadion en in de roes van hooligangevechten en fantaseert hoe hij zijn burgerlijke collega’s kan vermoorden.
In het kader van de Boekenweek, en omdat literatuur fantastisch is, deze week een voorpublicatie van de roman die op 23 maart verschijnt bij Prometheus.

Lees nu de geheel voorpublicatie op VICE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *