‘De voetbaltribune is de ideale samenleving’ – Elitepauper op Radio 1.

Waarom wordt iemand gelukkiger van het leven op de voetbaltribune dan op de kantoorvloer? Waarom voelt iemand zich echt leven bij het proeven van bloed? Waarom dreigt iemand alles op te geven om dat ‘echte’ leven te leiden? Daarover en nog veel meer schreef Freek van Kraaikamp een wervelende debuutroman, onder de titel Elitepauper.

Een greep uit de kneiter goeie quotes:

‘Er zijn nog maar weinig primaire dingen die we als mens nog over hebben: de paringsdans en het gevecht. Het gevecht is echt en puur. En dat fascineert me.’

‘Voor mij is het leven op de tribune de ideale samenleving. Gewoon lekker bot, mannen onder elkaar. Het is de eerlijkste manier van omgaan met elkaar. Helaas is dit gevoel iets van vervlogen tijden. Ik ben een hopeloze romanticus. We zien in het hedendaagse voetbal een enorme verwijdering tussen de club en een gedeelte van de supporters’

‘Eigenlijk moet Elitepauper een badge of honor worden. Ik hou van mensen die hun eigenheid vieren.’

Luister hier het volle kwartier aan goede teksten terug en lees direct het gehele artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *