Ekte Verhalen Podcast – S1E1 – Richard ‘Drokz’ Koek

Het heeft even mogen duren, maar dan zijn we er dan ook. En we zijn er ongelofelijk trots op. De eerste aflevering van de ‘Ekte Verhalen’ podcast staat eindelijk op Youtube Soundcloud  Spotifyen Itunes.

De ‘Ekte verhalen’ podcast van Elitepauper is een podcast voor, door en over misfits, cowboys, zwarte schapen, nozems, paradijsvogels,  buitenbeentjes en vrijdenkers. Wij zijn er voor de paupers en de elite. Wij vertellen ekte verhalen, over ekte mensen.

De gast van de eerste aflevering is niemand minder dan Richard ‘opa Drokz’ Koek.

Korte sfeerimpressie
Drokz, alias ‘Opa hardcore’, heet aan de salontafel in Alblasserdam gewoon Richard Koek. 47 jaar en sinds gabber-heugenis één van de meest uitgesproken stemmen in de hardcore-scene. Zijn ruim vijfentwintigjarige carrière bracht hem van MC naar producer, van dj tot columnist. En door in de hoogtijdagen het TMF-programma TMF Hakkeeh te presenteren, zelfs tot kortstondig BN’er. ‘De gabbertijd in de jaren 90, probeer je dat eens voor te stellen. Eerst sta je blowend en zuipend in de hoek, een paar jaar later zien weet ik hoeveel mensen je als een ster. Ik snapte er helemaal niets van.’ Nee, dat kan ik me niet voorstellen. Zeker hier niet. Hij steekt nog maar een Moods sigaartje aan, neemt een hijs en zakt achterover in misschien wel de meest comfortabele bank die ik ooit heb gezien.

Wil je het hele, ruim twee uur durende, gesprek terugluisteren? Over de Hilversumse media, Thunderdome, de opkomst, ondergang en opkomst van de hardcore. Over TMF Hakkeeh, instant ‘en ongevraagd BN’erschap en de tranen uit je reet?

Check het dan hier:
Youtube
Soundcloud

Spotify
Itunes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *